"Ministrica Kresalova ni moteča niti zaradi bulmastifov, niti zaradi najema stavbe za Nacionalni preiskovalni urad," je ob zaključku Šarhovega pohoda pri Treh kraljih na Pohorju dejal Kučan

Bivši predsednik republike Milan Kučan med  Šarhovim pohodom

Sašo Bizjak
Bivši predsednik republike Milan Kučan med Šarhovim pohodom
Bivši predsednik republike Milan Kučan je prepričan, da so za interpelacijo notranje ministrice Katarine Kresal kriva njena prizadevanja za rešitev vprašanja izbrisanih. "Ona je moteča predvsem zaradi svojega stališča do reševanja problema izbrisanih in aktivnosti, ki jih vodi, da bi se ta sramota, ki jo ima Slovenija na svoji duši, čim prej rešila, in moti jih zato, ker je začela zapirati kanale, preko katerih so informacije iz policije odtekale v politiko in preko katerih je politika imela vpliv na delo policije," je menil.

Bivši predsednik je ob tem komentiral tudi arbitražni sporazum o meji s Hrvaško. Kot je dejal, je to najboljša rešitev v tem trenutku. "To je sporazum o poti, kako priti do rešitve," je pojasnil in poudaril, da ta sporazum ne določa meje.

"Če se že slovenska politika ni bila sposobna s Hrvati dvostransko dogovoriti o meji, je bil skrajni čas, da se je reševanje tega spora preneslo s politične v pravno sfero," je pojasnil. "Seveda pa je odvisno od nas in naše argumentacije, kako bomo v arbitraži nastopali," je še dejal.