radio_logoV nadaljevanju lahko poslušate oddajo iz Radia Maribor: RDZ - »3. FESTIVAL MIRU S ŠARHOVIM POHODOM PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA...«

 

Vir: http://www.rtvslo.si/mojavdio/radiomaribor/rdz-3-festival-miru-s-sarhovim-pohodom-po-poteh-pohorskega-bataljona/3848/

(V kolikor zgornji predvajalnik ne deluje, preprosto kliknite na spodnjo povezavo ali jo kopirajte in prilepite URL v vaš spletni brskalnik.)

 

Veteranske organizacije severovzhodne Slovenije so v sodelovanju z Radiem Maribor v nedeljo 25.aprila 2010 na Treh kraljih na Pohorju pripravile 3.ESTIVAL MIRU. Prireditev se je začela že dopoldan s ŠARHOVIM POHODOM PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA. To je bila ena osrednjih množičnih manifestacij pred letošnjim državnim praznikom – Dnevom upora proti okupatorju. Glasbeno so srečanje oblikovali: veliki orkester slovenske policije, ženski pevski zbor Društva upokojencev Metlika, mešani pevski zbor iz Črešnjevca pri Slovenbski bistrici, glasbena skupina Gemaj, Zimzeleni iz Turističnega društva Oplotnica in učenci osnovne šole Prežihovega Voranca iz Maribora. Slavnostni govornik na festivalu je bil nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

Ideja, scenarij in vodenje prireditve Tone Petelinšek. FESTIVAL MIRU so na Treh kraljin na Pohorju pripravili: veteranske organizacije severovzhodne Slovenije, združenje obpohorskih festivalskih občin, Institut za radost bivanja, Občinska Turistična zveza Maribor, Komisija za analitiko zgodovinskega spomina in identitete pri Društvu prijateljev Radia in Radio Maribor, poimensko pa Božo Juhart-Jakec, Marjan Strehar, Martin Petelinšek, Franc Bera, Alojz Gostenčnik, Miran Krušič, Miro Markovič, Mirko Kukovič, Smiljan Greif, Davorin Zemljič, Darko Kukovič, Boštjan Feguš, Stanko Mavher, Sven Greif, dr.Karel Gržan, Stanko Kozar, Erna Vindiš, Ivan Ajtnik, Goran Glavičič in Tone Petelinšek. Odgovorni urednik Stane Kocutar.